Blog

11 aug 2013

Nu finns det lite nya bilder på bilar under fliken Modellbilar.

Alla är målade svart, utom dragbilarna. Svårt att måla svart, allt syns, damm, repor mm ,men blev ok trots allt.

En besvikelse var väl den röda dragbilen, skall vara en AMT White Freighliner. Trodde att dekaler mm skulle vara enl bilden på kartongen, men dekalerna var till en helt annan bil. Så därför blev den röd.

Den andra svartvita bilden på dragbilen är en Dodge L-700 som målades grön.

För övrigt är Chevan den bästa bilbyggsats som jag har byggt, färdiga kromlister mm gjorde att det var ett nöje att bygga den.

 

17 april 2013

Mina oljemålningar är nu uppdaterade med några nya målningar samt priser. 

 

15 nov 2012

Jag har tidigare lagt in bilder på bilar som jag byggde på 60-talet. Fick i veckan en katalog som jag köpte på Tradera, Wentzels från 1966, och i den fanns byggsatsen på Mysterion som jag en gång köpte från just Wentzels. Lite nostalgi men skoj iallafall. Bilder är inlagda på katalogen och Mysterion under fliken bilar.

 

9 nov 2012

Nu finns det en ny flik med tidningsutklipp under Bloggen. Mina diorama kom med i Custom & Hot Rod Models från USA, en tidning med i huvudsak modellbilar, byggen alltså, från hela världen. I övrigt en artikel i Nostalgia, samt från SLA, en lokaltidning. Ni får kolla på bilderna, häftigast är att jag kom med i Custom & Hot Rod Models. Efter att tidningen att kommit ut så fick jag följande mail från Don som äger tidnngen, A reader in JAPAN (emailed me that he loved your diorama! Congratulations! Sen Kom ytterligare ett mail, The reader from Japan was Shuichi Sakamoto. He is the model builder that built the American Graffiti 1951 Mercury and the figures located near the back of the magazine. He is an excellent modeler. He liked the entire magazine, but only mentioned your diorama and Russ Beckwith's custom 1955 Chevrolet! Så ibland händer det saker som man minst väntar sig.

26 sept 2012

Lite uppdatering, priserna på oljemålningarna är justerade till samma priser som jag har haft på mina utställningar på Konstrundan i Tibro, känns bättre. 

Sen har jag lagt till en ny flik med modellbilar under diorama.

Hittade gamla svart/vita foton på bilar som jag byggde på 60-talet, exakt viket år kommer jag inte ihåg, och där finns en modell av Mysterion, samma bil hittade min son på Ebay och som jag fick när jag fyllde år i våras. Det är en nyutgivning av Revell. Ganska häftigt att kunna bygga samma bil efter så många år.

Har även lagt in bilder på bilar som byggdes för många år sedan. Bilderna  är tagna med digitalkamera och diskett, därav lite oskärpa, med helt ok.

 

3 juli 2012

Det var ett tag sedan som jag uppdaterade hemsidan, det händer inte så mycket på byggfronten nu i sommar. Har bara lagt in priser på oljemålningarna. Hör gärna av er om något skulle vara av intresse.

 

11 maj 2012

Nu finns det en utställning på Rödingen Seniorboende i Hjo, av diorama, material samt bilder från vår studiecirkel modellbygge i Tibro. Bilderna ligger under fliken Diorama.

 

2 maj 2012

Nu på Lördag och Söndag 5-6 maj i Tidaholm ställer jag ut mina tavlor med bilmotiv i samband med cruisingen. Vi är 3 st som ställer ut tavlor och vi finns vid torget, går ej att missa. Så om ni vill se tavlorna live är ni välkomna att besöka oss. Jag tar även med några diorama i skala 1/24.

 

16 april 2012

Nu finns många nya tavlor inlagda. Sidan är omgjord med nya bilder på alla tavlor. Glömde tidigare tala om att alla tavlor är målade även på sidorna, alltså bilden fortsätter runt om på sidorna. Man behöver inte ha någon ram om man inte vill. Men, vill du ha en ram så passar IKEA´s RIBBA perfekt till tavlorna som är 70 x 50 cm.

Det finns även några nya bilder inlagda under Diorama.

 

11 april 2012

Som jag har skrivit tidigare så är Tibro Kontvandring nu till helgen 14 - 15 april, jag ställer ut tavlorna som finns här på hemsidan samt en del nya motiv, totalt 25 st oljemålningar i huvudsak bilmotiv, ställer även ut några diorama. Min utställning är på Storgatan3, Tibro. Öppettider är mellan 10.00 och 17.00 båda dagarna. Välkomna.

 

21 mars 2012

Så var då kursen i modellbygge klar för denna gång, 10 ggr ( onsdagskvällar) har gått fort, lite för fort, tiden bara rinner iväg. Men vi kör igång ny kurs i höst med nya projekt.

Nyatagna bilder av dom färdiga mackarna är inlagda, dom visar resultatet av allt jobb som är nerlagt, helt fantastiska byggen.

Övrigt

Jag ställer ut oljemålningar av bilar mm samt dioramor på Tibro Konstvandring 14-15 april 2012, har ni möjlighet att åka till Tibro så är ni mycket välkomna.

 

7 mars 2012

Jag har lagt in 2 st bilder från vår kurs i modellbygge.  Bengt-Inge har gjort klart sitt bygge, var otroligt fint. Min egen mack är klar när det gäller målning, skall bara fixa skyltar, telestolpe och en stor TEXACOskylt + gammalt torrt gräs mm. Övriga i kursen håller på med målning och är klara för detaljering.

 

29 febr 2012

Hej!

Ni som är inne på min hemsida, är det någon som bygger diorama av gamla mackar eller garage. Hör gärna av er med tips, samt bilder på byggen. Vore skoj att samla olika tips och ideer på olika byggen, även bilder. Tror att det skulle vara bra för många dioramabyggare att få lite nya tips på material mm. Ni kan skicka förslag hit till hemsidan eller min mail: s.zimmerdahl@swipnet.se

MVH Staffan

 

28 febr 2012

Här kommer beskrivning (material) på mina diorama. Vi har använt samma material på Kursen i modellbygge. Jag använder Kapaplatta (Kapa foamboard) i tjocklekarna 5 och 3 mm. OBS, kapaplatta utan självhäftande yta. 5 mm till väggar och 3 mm till tak, dörrar mm. Kapaplattan är enkel att jobba med, jag använder en vass kniv (skalpell), för att skära ut kontur, dörrar och fönster. Går även att såga med ett fintandat blad. För att få ett gammalt utseende (brädor, panel) använder jag fanerlist av bok som är skuret i olika bredder, beroende på om bygget är i skala 1/24 eller 1/18. Bokfaner brukar vara tjocklek 0.4 mm. Till dörr- och fönsterfoder mm använder jag 1.0 mm fanerlist. Till glaset i fönster används plast som heter trottoarpratarplast, finns hos glasmästarna, jag köper spill-bitar billgt. Till tak används miniwell som passar perfekt som korrugerad plåt. Ett tips till er som bygger modelljärnväg miniwellen passa perfekt till takpannor på hus i HO-skalan. All färg som jag använder för att måla mackarna med är oljefärg, samma som konstnärer använder, är absolut bäst. Du kan blanda hur mycket som helst, vilka nyanser du önskar. Använd helst inte  vattenbaserad färg, faneret slår sig och minwellen förlorar formen och blir sladdrig.

Förebilderna till mackarna är hämtade från Internet, finns hur mycket som helst, bara att välja och vraka. Ett problem är att nästa alla mackana är plåtade framifrån, sällan finns bild från sidorna, utan jag får fejka bygget bakåt, skall det vara ett garage plus mack så måste jag bestämma om det skall gå in en fullsize eller kortare bil typ Hot Rod. Det är ungefär som att bygga garage i verkligheten, man måste kunna komma runt bilen framför, kanske plats för arbetsbänk, samt plats bak.

Alla m&auml%

Odd Rune Wold 28.02.2012 23:19

Takk for fin info. En epost er sendt til deg. MVH Odd Rune Wold

| Svar

Senaste kommentarer

28.01 | 09:23

Du borde uppdatera med dina senaste målningar, även porträtt du gjort.

Kram, Anna.

06.02 | 15:08

Mycket fina byggen!

05.05 | 07:30

Fantastiska saker ni har åstadkommit! Stort grattis! Precis det jag har önskat mig att syssla med, nu när jag har tid (Pensionär). Var finns det kurs i Borås?

06.07 | 23:28

Jättesnygga målningar!